Palvelut

Apteekin astmapalvelu

on uusi apteekin maksullinen, ajanvarauksella tarjottava erityispalvelu. Se on tarkoitettu astmapotilaille varmistamaan lääkehoidon onnistuminen. Apteekin astmapalvelussa neuvotaan ja tuetaan astmapotilasta omahoidossa ja seurataan lääkehoidon vaikutusta.

Astmapalveluun kuuluu kaksi puolen tunnin vastaanottokäyntiä, joiden väli voi olla parista viikosta kolmeen kuukauteen, tilanteesta riippuen.

Palvelun tarjoaa erityiskoulutettu farmaseutti, jonka ohjauksessa on helpompi oppia elämään astman kanssa ja hallitsemaan sairautta. Vastaanotolta saa opetusta ja tietoa annosapuvälineiden ja lääkkeiden käyttöön sekä vinkkejä oman terveyden edistämiseen.

Palvelun hinta on 50 euroa sisältäen molemmat vastaanottokäynnit. Ajanvaraus numerosta 02-4312720.

Näytä enemmän +

Lääkeneuvonta

Lääkeneuvonta on lääkkeiden toimittamisen ohella tärkein osa työtämme. Haluamme varmistua siitä, että saat lääkkeestäsi parhaan mahdollisen hyödyn mahdollisimman vähäisillä haittavaikutuksilla. Kysy meiltä lääkehoidostasi, keskustelemme kanssasi ja vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Sitä varten meillä on apuna tietoa sekä päässä, kirjoissa että koneilla.

Näytä enemmän +

Tilaa lääkkeesi Treet-sovelluksella

Lataa Treet sovelluskaupasta:

https://apps.apple.com/fi/app/treet/id1460592432?l=fi

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.treet

Tilaa lääkkeesi kätevästi Treet-sovelluksella ja nouda noutolokerikosta kun sinulle sopii tai valitse kotiinkuljetus!

Lue lisää www.treet.fi

Sovelluksella pystyt hoitamaan apteekkiasiointisi etänä. Lataa sovellus puhelimeesi ja voit:

  • Tilata resepti- ja itsehoitovalmisteesi apteekin noutolokerikkoon (avoinna 24/7) tai kotiin kuljetettuna (15km säteellä)
  • Laittaa chat-viestiä farmaseutille ja kysyä lääkkeistä turvallisella yhteydellä

Lisäksi näet milloin KELA-korvaa lääkkeitäsi seuraavaksi ja lääkelistasi on aina saatavilla. Palvelu on käytössä 24/7, viesteihin vastaamme apteekin aukioloaikoina.

Näytä enemmän +

Lääkejätteiden vastaanotto

Voit toimittaa vanhentuneet ja/tai käyttämättä jääneet lääkkeet sekä elohopeakuumemittarit ja käytetyt injektioneulat apteekkiimme toimitettavaksi edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi. Pakkaathan kuumemittarit ja neulat erilleen lääkkeistä.

Näytä enemmän +

Koneellinen annosjakelupalvelu

Apteekin tarjoama palvelu, jossa asiakkaan kokonaislääkitys tarkistetaan ja säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit toimitetaan 2 viikon erissä muovisissa, rullatuissa kerta-annospussinauhoissa.

Aloitteen koneelliseen annosjakeluun siirtymisestä tekee yleensä hoitoyksikkö tai potilas, mutta sen tulee kuitenkin olla lääkärin määräämää. Koneellinen annosjakelu parantaa lääkehoidon turvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista ja säästää lääkekustannuksia.

Asiakkaan reseptit säilytetään apteekissa ja ne uusitaan automaattisesti. Annosjakelun viikkohinta on 8 euroa. Asiakasta laskutetaan kuukauden välein.

Näytä enemmän +

Lääkehoidon tarkistuspalvelu

Lääkehoidon tarkistus on ammattilaisen, (farmaseutin tai proviisorin) apteekissa tekemä kartoitus asiakkaan lääkityksestä. Se perustuu aina asiakkaan ja apteekin väliseen kirjalliseen sopimukseen.

Palvelun hinta on 50 euroa ja se kattaa kaksi tapaamiskertaa sekä kirjallisen yhteenvedon. Lääkehoidon tarkistuksesta hyötyvät erityisesti asiakkaat, joilla on käytössään monia eri lääkkeitä sekä asiakkaat, joille lääkkeiden käyttötarkoitus on jäänyt jostain syystä epäselväksi. Palvelusta hyötyvät myös henkilöt, joilla on vaikeuksia lääkehoidon toteuttamisessa tai epäily lääkkeen aiheuttamasta haittavaikutuksesta.

Farmaseutti tai proviisori tarkistaa asiakkaan antamien tietojen pohjalta asiakkaan lääkehoitoa ja varmistaa, että se vastaa yleisesti hyväksyttyjä hoitokäytäntöjä. Tarkistettavia asioita ovat muun muassa lääkkeiden annostukset, niiden ottoajankohdat sekä mahdolliset lääkkeiden päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet.

Asiakas saa tehdystä lääkehoidon tarkistuksesta itselleen kirjallisen yhteenvedon, joka sisältää merkittävimmät käytännön ohjeet sekä huomiot omaan lääkitykseen liittyen.

Näytä enemmän +

Inhalaatiohoidon tarkistus

Inhalaatiohoidon tarkistus on tarkoitettu hengityssairaille potilaille, jotka joutuvat käyttämään sairautensa hoidossa inhalaatioapuvälineitä. Tarkistuksessa käydään yhdessä potilaan kanssa läpi hänen suorittamansa inhalaatio vaihe vaiheelta. Samalla korjataan mahdolliset virheet ja päivitetään inhalaattorin käyttö ja huolto sekä suun hoito uusimpien ohjeiden mukaiseksi.

Inhalaatiohoidon tarkistuksen suorittavat apteekissamme astman lääkehoitoon perehtyneet farmaseutit, joilla on valmiudet käytännön lääkehoidon opastamiseen.

Suosittelemme varamaan ajan inhalaatiohoidon tarkistukseen, puh. 02 431 2720.

Näytä enemmän +

Terveydeksi-lehti

Terveydeksi! -lehti on yksityisten apteekkien ilmainen asiakaslehti, jonka tavoitteena on välittää luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkien palveluista. Terveydeksi! -lehti on ilmestynyt vuodesta 1983 lukien. Se on noussut Suomen neljänneksi luetuimmaksi lehdeksi ja ylivoimaisesti luetuimmaksi terveysasioihin keskittyneeksi aikakausilehdeksi.

Nouda uusin numero apteekistamme!

Lehden voi myös lukea verkkojulkaisuna.

Näytä enemmän +